Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spaubeek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Spaubeek? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spaubeek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-spaubeek-6176

Vloerverwarming laten leggen in Spaubeek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, vinyl, parket, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Spaubeek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Beek en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming vakmannen regio Spaubeek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. Hieronder vertellen we meer over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Spaubeek.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Spaubeek

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Spaubeek

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Spaubeek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spaubeek komen uit tussen de €1200,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten hangen af van meerdere zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spaubeek (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€775 – €780
25 m2€950 – €1350€1100 – €1575
40 m2€2275 – €2750€2600 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4425€4150 – €4875
90 m2 +€5150 – €5675€5525 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder vind je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spaubeek? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Geleen, Maastricht Airport en Puth.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beek is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentebeek.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Spaubeek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.800 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spaubeek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6176.

Plaats een reactie