Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint-Oedenrode vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Sint-Oedenrode? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site verstrekken we praktische informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint-Oedenrode!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-sint-oedenrode-5491

Vloerverwarming laten leggen in Sint-Oedenrode

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, toilet. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint-Oedenrode alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Meierijstad en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Sint-Oedenrode

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema lees je meer over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sint-Oedenrode.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Sint-Oedenrode

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Sint-Oedenrode

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sint-Oedenrode.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint-Oedenrode liggen rond de €1250,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint-Oedenrode (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €810
20 m2€950 – €1325€1000 – €1575
45 m2€2300 – €2800€2650 – €3300
60 m2€3700 – €4500€4025 – €4875
85 m2 +€5100 – €5650€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bieden we samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint-Oedenrode? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vorstenbosch, Knegsel en Heeswijk-Dinther.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Meierijstad is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.meierijstad.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sint-Oedenrode?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor 10 m2 tot zeker €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint-Oedenrode, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5490, 5491, 5492.

Plaats een reactie