Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bunde vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Bunde? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bunde!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-bunde-6241

Vloerverwarming laten leggen in Bunde

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, laminaat, PVC, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bunde eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Meerssen en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij Bunde

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema tref je meer info over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bunde.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bunde

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bunde

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bunde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bunde variëren tussen de €1300,00 – €2450,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bunde (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€755 – €785
20 – 25 m2€950 – €1250€1125 – €1475
50 m2€2200 – €2775€2500 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4375€4000 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bunde? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ulestraten, Geulle en Maastricht Airport.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Meerssen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.meerssen.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bunde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.500 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bunde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6240, 6241.

Plaats een reactie