Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moorveld vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Moorveld? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal check je alles over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Moorveld!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-moorveld-6237

Vloerverwarming laten leggen in Moorveld

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Moorveld zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail krijg je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Meerssen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Moorveld

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Moorveld.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Vaillant.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Moorveld

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Moorveld

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Moorveld.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een voordelige verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Moorveld variëren tussen de €950,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door meerdere werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moorveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€765 – €805
20 m2€825 – €1350€1075 – €1575
50 m2€2200 – €2775€2700 – €3400
60 m2€3850 – €4500€4000 – €4750
80 m2 +€5150 – €5725€5750 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder check je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moorveld? In het schema hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Maastricht Airport, Bunde en Spaubeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Meerssen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.meerssen.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Moorveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 10 m2 tot zeker €5.650 voor 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moorveld, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6235, 6237, 6243.

Plaats een reactie