Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geulle vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Geulle? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geulle!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-geulle-6243

Vloerverwarming laten leggen in Geulle

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste installaties zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, tegels, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Geulle eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Meerssen en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Geulle

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bieden we meer informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Geulle.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Therminon, e-Heat, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Geulle

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Geulle

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Geulle.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geulle kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €1850,00. De exacte kosten komen tot stand door veel zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geulle (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €800
25 m2€850 – €1300€1100 – €1525
40 m2€2300 – €2875€2500 – €3375
60 m2€3700 – €4375€4125 – €4725
90 m2 +€5200 – €5725€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bekijk je in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geulle? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Moorveld, Eijsden en Ulestraten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Meerssen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.meerssen.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Geulle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort product, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geulle, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6243.

Plaats een reactie