Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Reek? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform delen we praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Reek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-reek-5375

Vloerverwarming laten leggen in Reek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Op die manier heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, tapijt, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Reek zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Maashorst en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Reek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je details over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Reek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Magnum, Warmup, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Reek

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Reek

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Reek.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reek variëren tussen de €950,00 – €2025,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€750 – €795
25 m2€900 – €1350€1125 – €1600
45 m2€2200 – €2875€2650 – €3325
60 – 65 m2€3750 – €4425€4150 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5700€5625 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reek? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Herpen, Vinkel en Huisseling.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Maashorst bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.landerd.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Reek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5375.

Plaats een reactie