Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schaijk vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Schaijk? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts vertellen we je alles over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Schaijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schaijk-5374

Vloerverwarming laten leggen in Schaijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, laminaat, linoleum, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schaijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Maashorst en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Schaijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schaijk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Schaijk

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Schaijk

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schaijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Schaijk schommelen tussen de €1050,00 – €1825,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schaijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€775 – €785
20 – 25 m2€800 – €1300€1150 – €1650
45 m2€2200 – €2825€2625 – €3375
70 m2€3825 – €4350€4025 – €4750
90 m2 +€5250 – €5700€5600 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schaijk? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Huisseling, Reek en Ravenstein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Maashorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.landerd.nl). Voor groene maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schaijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schaijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5374.

Plaats een reactie