Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zeeland vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Zeeland? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts ontdek je praktische informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zeeland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-zeeland-5410

Vloerverwarming laten leggen in Zeeland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, laminaat, vinyl, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zeeland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Maashorst en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Zeeland

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je praktische informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zeeland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, Technea, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zeeland

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Zeeland

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zeeland.

 • Korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zeeland liggen rond de €1100,00 – €1900,00. De exacte kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zeeland (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€750 – €790
25 m2€925 – €1200€1125 – €1550
50 m2€2250 – €2875€2700 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4475€4100 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5775€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Belangrijk: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna delen we overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zeeland? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Volkel, Gemert en Maren-Kessel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Maashorst is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.landerd.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zeeland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zeeland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5374, 5410, 5411.

Plaats een reactie