Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Volkel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Volkel? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bekijk je uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Volkel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-volkel-5408

Vloerverwarming laten leggen in Volkel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, gang. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, tapijt, parket, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Volkel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Maashorst en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming experts regio Volkel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bekijk je meer over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Volkel.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, WTH, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Volkel

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Volkel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Volkel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Volkel kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2500,00. De geldende tarieven worden bepaald door velerlei facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Volkel (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€775 – €785
20 m2€950 – €1350€1050 – €1600
45 m2€2275 – €2900€2550 – €3325
60 m2€3825 – €4500€4025 – €4900
80 m2 +€5125 – €5725€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Volkel? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lith, Odiliapeel en Lithoijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Maashorst ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.uden.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Volkel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Volkel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5408.

Plaats een reactie