Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarle vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Haarle? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haarle!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-haarle-7448

Vloerverwarming laten leggen in Haarle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, badkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, laminaat, vinyl, PVC, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Haarle alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hellendoorn en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Haarle

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bieden we aanvullende details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haarle.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, Magnum, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Haarle

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Haarle

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Haarle.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarle schommelen tussen de €1175,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarle (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€775 – €790
25 m2€950 – €1250€1050 – €1500
40 – 45 m2€2275 – €2875€2650 – €3375
60 m2€3775 – €4425€4025 – €4700
85 – 90 m2€5200 – €5675€5500 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: diverse types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna vind je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarle? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Steenenkamer, Holten en Bathmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hellendoorn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hellendoorn.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Haarle?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarle, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7448.

Plaats een reactie