Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijverdal vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nijverdal? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts check je uitgebreide informatie over de diverse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijverdal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nijverdal-7441

Vloerverwarming laten leggen in Nijverdal

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, parket, linoleum, PVC, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nijverdal vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hellendoorn en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Nijverdal

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming check je meer details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nijverdal.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nijverdal

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nijverdal

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nijverdal.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijverdal schommelen tussen de €975,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allemaal onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijverdal (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€770 – €780
20 – 25 m2€875 – €1250€975 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2875€2550 – €3300
70 m2€3700 – €4425€4025 – €4800
80 m2 +€5250 – €5700€5700 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna tref je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijverdal? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Bathmen, Haarle en Okkenbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hellendoorn bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hellendoorn.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijverdal?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijverdal, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7440, 7441, 7442, 7443.

Plaats een reactie