Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Daarle vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Daarle? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Daarle!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-daarle-7688

Vloerverwarming laten leggen in Daarle

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, vinyl, tapijt, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Daarle zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hellendoorn en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Daarle

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Daarle.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Daarle

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Daarle

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Daarle.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Daarle schommelen tussen de €1075,00 tot €1900,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Daarle (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€750 – €805
25 m2€950 – €1275€1050 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2750€2700 – €3300
70 m2€3750 – €4400€4100 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5725€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Advies: bepaalde afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Daarle? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Geerdijk, Bergentheim en Beerzerveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hellendoorn bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hellendoorn.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Daarle?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.150 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Daarle, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7688.

Plaats een reactie