Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Daarlerveen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Daarlerveen? Het gaat om een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Daarlerveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-daarlerveen-7687

Vloerverwarming laten leggen in Daarlerveen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, PVC, vinyl, tegels, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Daarlerveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hellendoorn en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Daarlerveen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Daarlerveen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Daarlerveen

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Daarlerveen

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Daarlerveen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Daarlerveen schommelen tussen de €925,00 – €2000,00. De precieze kosten hangen af van velerlei aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Daarlerveen (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €780
25 m2€825 – €1250€1150 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2750€2625 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4400€4150 – €4800
85 m2 +€5150 – €5650€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder vind je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Daarlerveen? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Beerzerveld, Daarle en Vroomshoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hellendoorn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hellendoorn.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Daarlerveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor 10-15 m2 tot wel €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Daarlerveen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7687.

Plaats een reactie