Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broek op Langedijk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Broek op Langedijk? Dit is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Broek op Langedijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-broek-op-langedijk-1721

Vloerverwarming laten leggen in Broek op Langedijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, gang, toilet. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, tegels, PVC, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Broek op Langedijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts regio Broek op Langedijk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Broek op Langedijk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Broek op Langedijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Broek op Langedijk

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Broek op Langedijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Broek op Langedijk liggen op gemiddeld €1050,00 – €2150,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broek op Langedijk (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€765 – €800
20 m2€925 – €1200€950 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2900€2625 – €3225
60 m2€3825 – €4400€4200 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5775€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bekijk je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broek op Langedijk? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoogwoud, Zuid-Scharwoude en Spanbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Dijk en Waard kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Broek op Langedijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broek op Langedijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1720, 1721, 1834.

Plaats een reactie