Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Pancras vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Sint Pancras? Het is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij nuttige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Pancras!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sint-pancras-1834

Vloerverwarming laten leggen in Sint Pancras

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, laminaat, parket, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Sint Pancras zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Sint Pancras

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we meer details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sint Pancras.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Sint Pancras

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Sint Pancras

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Pancras.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Pancras kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2200,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Pancras (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€775 – €805
25 m2€800 – €1250€1100 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2900€2625 – €3250
65 m2€3825 – €4425€4150 – €4850
85 – 90 m2€5100 – €5725€5600 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Pancras? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oudorp, Stompetoren en Den Hoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dijk en Waard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Pancras?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.600 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Pancras, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1834.

Plaats een reactie