Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rouveen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Rouveen? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rouveen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-rouveen-7954

Vloerverwarming laten leggen in Rouveen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Op die manier ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, laminaat, tapijt, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rouveen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Staphorst en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Rouveen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rouveen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rouveen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rouveen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rouveen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rouveen schommelen tussen de €1250,00 – €1925,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rouveen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€775 – €810
20 – 25 m2€950 – €1350€1000 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2775€2550 – €3225
60 m2€3850 – €4425€4100 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5800€5750 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rouveen? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nijeveen, IJhorst en Wanneperveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Staphorst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.staphorst.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Rouveen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rouveen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7954.

Plaats een reactie