Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noord-Scharwoude vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Noord-Scharwoude? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je praktische informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noord-Scharwoude!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-noord-scharwoude-1723

Vloerverwarming laten leggen in Noord-Scharwoude

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Soms is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, tapijt, PVC, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Noord-Scharwoude zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten regio Noord-Scharwoude

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het onderstaande blok delen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Noord-Scharwoude.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Noord-Scharwoude

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Noord-Scharwoude

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Noord-Scharwoude.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noord-Scharwoude liggen op gemiddeld €925,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noord-Scharwoude (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €795
20 – 25 m2€925 – €1250€1075 – €1525
50 m2€2225 – €2750€2625 – €3325
60 – 70 m2€3700 – €4500€4125 – €4725
90 m2 +€5150 – €5725€5700 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele afwerkvloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave vind je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noord-Scharwoude? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Broek op Langedijk, Oudkarspel en Aartswoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dijk en Waard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Noord-Scharwoude?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10-15 m2 tot zeker €6.200 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noord-Scharwoude, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1722, 1723.

Plaats een reactie