Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudkarspel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Oudkarspel? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oudkarspel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oudkarspel-1724

Vloerverwarming laten leggen in Oudkarspel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende installaties zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudkarspel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Oudkarspel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. Hieronder bekijk je informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oudkarspel.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudkarspel

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oudkarspel

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oudkarspel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudkarspel liggen op gemiddeld €1250,00 – €2500,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudkarspel (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€775 – €795
20 – 25 m2€850 – €1200€975 – €1575
45 m2€2250 – €2750€2550 – €3225
60 m2€3800 – €4375€4000 – €4700
90 m2 +€5200 – €5675€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudkarspel? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zuid-Scharwoude, Winkel en Broek op Langedijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dijk en Waard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oudkarspel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudkarspel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1724.

Plaats een reactie