Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Saaxumhuizen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Saaxumhuizen? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal vind je praktische informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Saaxumhuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-saaxumhuizen-9957

Vloerverwarming laten leggen in Saaxumhuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, laminaat, linoleum, parket, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Saaxumhuizen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Het Hogeland en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Saaxumhuizen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. Hieronder vind je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Saaxumhuizen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, Magnum, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Saaxumhuizen

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Saaxumhuizen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Saaxumhuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Saaxumhuizen komen uit tussen de €1025,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Saaxumhuizen (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€750 – €805
25 m2€850 – €1250€1050 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2750€2650 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4400€4100 – €4900
90 m2 +€5125 – €5725€5600 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Saaxumhuizen? In de tabel hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Rasquert, Onderdendam en Tinallinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Het Hogeland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hethogeland.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Saaxumhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor 15 m2 tot zo’n €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Saaxumhuizen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9957.

Plaats een reactie