Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koedijk vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Koedijk? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koedijk!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-koedijk-1832

Vloerverwarming laten leggen in Koedijk

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Op die manier weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, laminaat, tegels, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Koedijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Koedijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Koedijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Remeha, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, Technea, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Koedijk

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Koedijk

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Koedijk.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Koedijk variëren tussen de €1125,00 tot €2275,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koedijk (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €790
25 m2€850 – €1250€1000 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2750€2700 – €3250
65 m2€3850 – €4475€4125 – €4775
90 m2 +€5200 – €5775€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder delen we in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koedijk? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Den Hoorn, Sint Pancras en De Koog.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dijk en Waard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Koedijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koedijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1830, 1832.

Plaats een reactie