Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuid-Scharwoude vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zuid-Scharwoude? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts lees je veel info over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuid-Scharwoude!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zuid-scharwoude-1722

Vloerverwarming laten leggen in Zuid-Scharwoude

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet, keuken. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, tegels, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zuid-Scharwoude eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals het adres van de woning, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming specialisten regio Zuid-Scharwoude

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema tref je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zuid-Scharwoude.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zuid-Scharwoude

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Zuid-Scharwoude

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zuid-Scharwoude.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een goedkope manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuid-Scharwoude schommelen tussen de €1100,00 tot €2300,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuid-Scharwoude (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€775 – €780
25 m2€825 – €1225€1125 – €1625
50 m2€2325 – €2875€2575 – €3400
60 m2€3850 – €4425€4150 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5700€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder lees je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuid-Scharwoude? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Aartswoud, Noord-Scharwoude en Hoogwoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Dijk en Waard kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zuid-Scharwoude?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuid-Scharwoude, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1722.

Plaats een reactie