Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerhugowaard vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Heerhugowaard? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vertellen we je handige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heerhugowaard!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-heerhugowaard-1703

Vloerverwarming laten leggen in Heerhugowaard

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met een professional is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang, badkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, vinyl, PVC, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heerhugowaard alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten nabij Heerhugowaard

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema delen we handige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Heerhugowaard.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, Warmup, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Heerhugowaard

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heerhugowaard

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heerhugowaard.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerhugowaard liggen tussen de €1100,00 tot €2000,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerhugowaard (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €800
20 m2€800 – €1250€1000 – €1475
40 m2€2300 – €2825€2525 – €3350
65 m2€3850 – €4475€4200 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5750€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder vind je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerhugowaard? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Oosterblokker, Hensbroek en Blokker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Dijk en Waard is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heerhugowaard?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerhugowaard, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842.

Plaats een reactie