Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diepenveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Diepenveen? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Diepenveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-diepenveen-7430

Vloerverwarming laten leggen in Diepenveen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, linoleum, PVC, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Diepenveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Deventer en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Diepenveen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bieden we informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Diepenveen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Diepenveen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Diepenveen

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Diepenveen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Diepenveen liggen op gemiddeld €975,00 – €2350,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door velerlei aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diepenveen (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€765 – €805
20 – 25 m2€800 – €1250€1150 – €1625
40 – 50 m2€2350 – €2825€2650 – €3400
65 m2€3700 – €4350€4050 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5700€5575 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna lees je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diepenveen? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Empe, Schalkhaar en Nijbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Deventer is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Diepenveen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diepenveen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7415, 7430, 7431.

Plaats een reactie