Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schalkhaar vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Schalkhaar? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je bruikbare informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schalkhaar!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-schalkhaar-7433

Vloerverwarming laten leggen in Schalkhaar

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, badkamer, gang. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Schalkhaar zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Deventer en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Schalkhaar

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bieden we meer over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Schalkhaar.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Schalkhaar

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Schalkhaar

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Schalkhaar.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een duurzame wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schalkhaar kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1975,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schalkhaar (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €790
25 m2€825 – €1200€950 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2850€2625 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4400€4050 – €4900
80 m2 +€5125 – €5675€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schalkhaar? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Colmschate, Lettele en Empe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Deventer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schalkhaar?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het soort product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schalkhaar, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7433.

Plaats een reactie