Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rosmalen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Rosmalen? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bieden wij alles over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rosmalen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-rosmalen-5241

Vloerverwarming laten leggen in Rosmalen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Op die manier weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, laminaat, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Rosmalen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in s-Hertogenbosch en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Rosmalen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Rosmalen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rosmalen

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Rosmalen

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rosmalen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rosmalen komen uit tussen de €1250,00 tot €2125,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rosmalen (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€755 – €790
20 – 25 m2€925 – €1200€1150 – €1625
50 m2€2200 – €2900€2675 – €3275
60 m2€3750 – €4350€4175 – €4900
80 m2 +€5150 – €5725€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bieden we samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rosmalen? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kaatsheuvel, Vlijmen en Waspik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente s-Hertogenbosch is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.s-hertogenbosch.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rosmalen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rosmalen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249.

Plaats een reactie