Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maartensdijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Maartensdijk? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maartensdijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-maartensdijk-3738

Vloerverwarming laten leggen in Maartensdijk

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, vinyl, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Maartensdijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg je offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Bilt en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Maartensdijk

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vertellen we meer over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Maartensdijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum, Technea, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maartensdijk

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Maartensdijk

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Maartensdijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een goedkope manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Maartensdijk schommelen tussen de €1025,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maartensdijk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€800 – €1300€1075 – €1575
45 – 50 m2€2225 – €2875€2525 – €3400
60 – 70 m2€3750 – €4425€4050 – €4875
80 – 90 m2€5150 – €5700€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder lees je in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maartensdijk? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bosch en Duin, Hollandsche Rading en Den Dolder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente De Bilt bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maartensdijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor 15 m2 tot wel €5.000 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maartensdijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3738.

Plaats een reactie