Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hollandsche Rading vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hollandsche Rading? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina verstrekken we praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hollandsche Rading!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hollandsche-rading-3739

Vloerverwarming laten leggen in Hollandsche Rading

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Hollandsche Rading alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Bilt en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming experts nabij Hollandsche Rading

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hollandsche Rading.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hollandsche Rading

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hollandsche Rading

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hollandsche Rading.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hollandsche Rading komen uit tussen de €1275,00 – €1825,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hollandsche Rading (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €800
20 m2€850 – €1350€1100 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2775€2525 – €3250
60 m2€3725 – €4350€4000 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5750€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar en uurloon (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bekijk je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hollandsche Rading? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Groenekan, Lage Vuursche en Bosch en Duin.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Bilt kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hollandsche Rading?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hollandsche Rading, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3739.

Plaats een reactie