Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westbroek vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Westbroek? Dit is een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts delen we bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westbroek!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-westbroek-3615

Vloerverwarming laten leggen in Westbroek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer, gang, woonkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, tegels, parket, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Westbroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Bilt en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Westbroek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna lees je meer over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Westbroek.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Westbroek

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Westbroek

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westbroek.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westbroek liggen op gemiddeld €1200,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westbroek (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€760 – €785
25 m2€850 – €1325€1025 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2750€2600 – €3325
65 m2€3725 – €4350€4150 – €4725
80 m2 +€5175 – €5775€5525 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westbroek? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Oud Zuilen, Breukelen en Maarssen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente De Bilt bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Westbroek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.850 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westbroek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3615.

Plaats een reactie