Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bilthoven vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bilthoven? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bilthoven!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bilthoven-3721

Vloerverwarming laten leggen in Bilthoven

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bilthoven eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Bilt en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Bilthoven

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en budget. In de volgende bullets tref je informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bilthoven.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Bilthoven

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bilthoven

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bilthoven.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bilthoven kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2500,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allemaal aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige zaken die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bilthoven (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€775 – €780
25 m2€825 – €1225€1150 – €1450
50 m2€2250 – €2875€2550 – €3400
60 – 70 m2€3775 – €4375€4025 – €4800
85 m2 +€5175 – €5725€5575 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand lees je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bilthoven? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Woerdense Verlaat, Den Dolder en Wilnis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Bilt heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bilthoven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bilthoven, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3720, 3721, 3722, 3723.

Plaats een reactie