Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Budel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Budel? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina lees je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Budel!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-budel-6021

Vloerverwarming laten leggen in Budel

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zo weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang, keuken. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, laminaat, parket, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Budel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Budel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vertellen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Budel.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Bosch, AWB, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Budel

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Budel

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Budel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Budel liggen tussen de €1175,00 – €2300,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Budel (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€775 – €785
20 m2€800 – €1325€1000 – €1550
40 m2€2275 – €2875€2675 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4500€4125 – €4875
85 m2 +€5250 – €5725€5550 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bieden we samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Budel? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Thorn, Budel-Schoot en Neeritter.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Cranendonck is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Budel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Budel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6020, 6021.

Plaats een reactie