Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Budel-Schoot vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Budel-Schoot? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Budel-Schoot!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-budel-schoot-6023

Vloerverwarming laten leggen in Budel-Schoot

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, tapijt, linoleum, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Budel-Schoot zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Budel-Schoot

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder check je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Budel-Schoot.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Technea, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Budel-Schoot

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Budel-Schoot

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Budel-Schoot.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Budel-Schoot komen uit tussen de €1175,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Budel-Schoot (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €800
20 m2€925 – €1275€1150 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2900€2575 – €3400
70 m2€3850 – €4475€4200 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5650€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Budel-Schoot? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Wessem, Budel-Dorplein en Thorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Cranendonck bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Budel-Schoot?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 15 m2 tot zo’n €5.500 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Budel-Schoot, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6023.

Plaats een reactie