Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maarheeze vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Maarheeze? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je alles over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maarheeze!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-maarheeze-6026

Vloerverwarming laten leggen in Maarheeze

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, parket, vinyl, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Maarheeze eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Maarheeze

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Maarheeze.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maarheeze

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Maarheeze

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Maarheeze.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maarheeze komen uit tussen de €1250,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maarheeze (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€765 – €805
25 m2€825 – €1350€950 – €1625
45 m2€2225 – €2875€2525 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4350€4100 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5750€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave delen we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maarheeze? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Budel-Schoot, Soerendonk en Budel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Cranendonck kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Maarheeze?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maarheeze, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6026.

Plaats een reactie