Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Soerendonk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Soerendonk? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal bekijk je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Soerendonk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-soerendonk-6027

Vloerverwarming laten leggen in Soerendonk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, keuken, gang, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, tegels, vinyl, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Soerendonk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Soerendonk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder bekijk je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Soerendonk.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Soerendonk

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Soerendonk

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Soerendonk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Soerendonk variëren tussen de €1025,00 – €2175,00. De precieze kosten hangen af van allemaal facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Soerendonk (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€755 – €785
25 m2€800 – €1200€950 – €1475
40 – 50 m2€2350 – €2850€2500 – €3200
65 m2€3825 – €4400€4025 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5650€5700 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: sommige vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Soerendonk? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Budel-Dorplein, Gastel en Budel-Schoot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Cranendonck bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Soerendonk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor 15 m2 oplopend tot €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type product, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Soerendonk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6027.

Plaats een reactie