Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gastel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Gastel? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gastel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-gastel-6028

Vloerverwarming laten leggen in Gastel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met een professional weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, laminaat, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Gastel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Gastel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Gastel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gastel

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gastel

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gastel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gastel liggen rond de €1025,00 tot €2350,00. Goede prijsindicaties hangen af van diverse werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gastel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€760 – €800
20 – 25 m2€925 – €1300€1075 – €1550
50 m2€2300 – €2825€2550 – €3375
60 m2€3800 – €4450€4050 – €4775
85 m2 +€5250 – €5800€5625 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gastel? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Maarheeze, Sterksel en Budel-Dorplein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Cranendonck kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gastel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.800 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gastel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6028.

Plaats een reactie