Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Budel-Dorplein vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Budel-Dorplein? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Budel-Dorplein!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-budel-dorplein-6024

Vloerverwarming laten leggen in Budel-Dorplein

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, linoleum, vinyl, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Budel-Dorplein vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Budel-Dorplein

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In onderstaande opsomming delen we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Budel-Dorplein.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Budel-Dorplein

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Budel-Dorplein

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Budel-Dorplein.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Budel-Dorplein liggen rond de €1275,00 tot €2100,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende aspecten. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Budel-Dorplein (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€750 – €790
20 m2€875 – €1250€975 – €1650
50 m2€2250 – €2850€2675 – €3350
65 m2€3700 – €4400€4200 – €4750
90 m2 +€5100 – €5725€5700 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Budel-Dorplein? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Budel, Maarheeze en Wessem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Cranendonck is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Budel-Dorplein?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10-15 m2 tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Budel-Dorplein, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6024.

Plaats een reactie