Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoorl vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Schoorl? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Schoorl!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-schoorl-1871

Vloerverwarming laten leggen in Schoorl

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Daardoor heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, gang, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schoorl zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten regio Schoorl

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het volgende schema vind je details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Schoorl.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Schoorl

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Schoorl

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schoorl.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoorl schommelen tussen de €1300,00 tot €1825,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoorl (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€760 – €810
20 m2€900 – €1275€975 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2875€2650 – €3250
60 m2€3800 – €4350€4125 – €4825
90 m2 +€5175 – €5700€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna verstrekken we samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoorl? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bergen, Groet en Driehuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Noord-Holland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Schoorl?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.700 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoorl, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1870, 1871.

Plaats een reactie