Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bodegraven vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Bodegraven? Het is een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal vind je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bodegraven!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-bodegraven-2411

Vloerverwarming laten leggen in Bodegraven

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, parket, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bodegraven eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Bodegraven

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bodegraven.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Bodegraven

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Bodegraven

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bodegraven.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bodegraven schommelen tussen de €1300,00 tot €2425,00. De geldende tarieven hangen af van veel onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bodegraven (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €785
20 m2€850 – €1300€1075 – €1525
45 m2€2200 – €2800€2600 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4375€4150 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5675€5700 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: sommige types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema delen we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bodegraven? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hazerswoude-Rijndijk, Nieuwerbrug aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bodegraven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bodegraven, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2410, 2411, 2412.

Plaats een reactie