Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waarder vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Waarder? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site bieden wij veel info over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waarder!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-waarder-3466

Vloerverwarming laten leggen in Waarder

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zodoende heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, toilet, gang, slaapkamer, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood product ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, linoleum, tapijt, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Waarder eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Waarder

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je meer uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waarder.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, WTH, Warmup, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Waarder

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Waarder

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Waarder.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Waarder kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door verschillende zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waarder (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€770 – €805
20 m2€825 – €1300€1150 – €1575
45 m2€2275 – €2750€2575 – €3325
70 m2€3750 – €4450€4100 – €4900
85 m2 +€5125 – €5800€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waarder? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Papekop, Hekendorp en Linschoten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Waarder?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.550 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waarder, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3466.

Plaats een reactie