Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driebruggen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Driebruggen? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bekijk je veel info over de verschillende vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Driebruggen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-driebruggen-3465

Vloerverwarming laten leggen in Driebruggen

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, toilet, keuken, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, tegels, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Driebruggen zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Driebruggen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vind je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Driebruggen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Driebruggen

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Driebruggen

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Driebruggen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een slimme manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Driebruggen variëren tussen de €1175,00 tot €2200,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driebruggen (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€750 – €810
20 – 25 m2€800 – €1200€1025 – €1500
40 – 50 m2€2275 – €2875€2675 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4425€4075 – €4750
85 m2 +€5225 – €5775€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driebruggen? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Linschoten, Waarder en Haarzuilens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Driebruggen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €850 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.900 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driebruggen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3465.

Plaats een reactie