Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Nieuwerbrug aan den Rijn? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, vinyl, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nieuwerbrug aan den Rijn

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets lees je informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwerbrug aan den Rijn

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwerbrug aan den Rijn komen uit tussen de €1200,00 – €2475,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwerbrug aan den Rijn (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€750 – €795
20 – 25 m2€850 – €1325€1125 – €1600
40 – 50 m2€2325 – €2750€2650 – €3300
70 m2€3850 – €4475€4075 – €4850
90 m2 +€5250 – €5750€5500 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna check je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwerbrug aan den Rijn? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Koudekerk aan den Rijn, Noorden en Hazerswoude-Rijndijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwerbrug aan den Rijn, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2415.

Plaats een reactie