Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reeuwijk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Reeuwijk? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je veel info over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Reeuwijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-reeuwijk-2811

Vloerverwarming laten leggen in Reeuwijk

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. In die situatie heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, parket, tegels, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Reeuwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Reeuwijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we meer info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Reeuwijk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Technea, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Reeuwijk

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Reeuwijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Reeuwijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Reeuwijk kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reeuwijk (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€765 – €805
25 m2€950 – €1300€1125 – €1475
40 m2€2275 – €2800€2625 – €3200
60 m2€3850 – €4450€4150 – €4850
80 m2 +€5250 – €5750€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reeuwijk? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Zevenhuizen, Moordrecht en Moerkapelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Reeuwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reeuwijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2810, 2811.

Plaats een reactie