Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Bergen? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-bergen-1861

Vloerverwarming laten leggen in Bergen

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, PVC, laminaat, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bergen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Bergen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna delen we meer informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bergen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Technea, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Bergen

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bergen

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Bergen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen variëren tussen de €950,00 – €1925,00. De geldende tarieven komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€770 – €785
20 m2€825 – €1200€1025 – €1525
45 m2€2225 – €2875€2625 – €3400
70 m2€3850 – €4500€4175 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5700€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna verstrekken we samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zuidschermer, Bergen aan Zee en Grootschermer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Noord-Holland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bergen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 15 m2 tot zeker €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1860, 1861, 1862.

Plaats een reactie