Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Egmond aan den Hoef vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Egmond aan den Hoef? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Egmond aan den Hoef!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-egmond-aan-den-hoef-1934

Vloerverwarming laten leggen in Egmond aan den Hoef

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang, badkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Egmond aan den Hoef zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Egmond aan den Hoef

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vertellen we meer informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Egmond aan den Hoef.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Egmond aan den Hoef

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Egmond aan den Hoef

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Egmond aan den Hoef.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Egmond aan den Hoef kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door veel werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Egmond aan den Hoef (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€750 – €790
25 m2€950 – €1325€1050 – €1450
40 – 45 m2€2275 – €2850€2650 – €3400
60 m2€3750 – €4425€4025 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5775€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Egmond aan den Hoef? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Akersloot, Egmond-Binnen en Limmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Bergen Noord-Holland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor groene oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Egmond aan den Hoef?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Egmond aan den Hoef, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1934.

Plaats een reactie