Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Egmond aan Zee vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Egmond aan Zee? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Egmond aan Zee!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-egmond-aan-zee-1931

Vloerverwarming laten leggen in Egmond aan Zee

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tegels, tapijt, parket, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Egmond aan Zee zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Egmond aan Zee

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem komt tot stand door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok tref je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Egmond aan Zee.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Therminon, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Egmond aan Zee

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Egmond aan Zee

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Egmond aan Zee.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Egmond aan Zee liggen rond de €1050,00 – €2100,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Egmond aan Zee (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€760 – €800
20 m2€850 – €1325€1125 – €1575
50 m2€2275 – €2900€2525 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4450€4125 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5725€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Egmond aan Zee? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Limmen, Egmond aan den Hoef en Groet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Noord-Holland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Egmond aan Zee?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10 m2 oplopend tot €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Egmond aan Zee, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1930, 1931.

Plaats een reactie