Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Bergen? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je praktische informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-bergen-5854

Vloerverwarming laten leggen in Bergen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Zo ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, PVC, laminaat, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bergen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Bergen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bergen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Therminon, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Bergen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bergen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bergen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen komen uit tussen de €1275,00 – €2150,00. De geldende tarieven komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €785
20 m2€900 – €1250€1100 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2850€2500 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4350€4125 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5675€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: sommige types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna lees je samengevat de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Afferden, Well en Ledeacker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bergen Limburg heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5854.

Plaats een reactie