Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rhoon vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Rhoon? Dit is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je bruikbare informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rhoon!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-rhoon-3161

Vloerverwarming laten leggen in Rhoon

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, toilet, gang, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, linoleum, tegels, PVC, laminaat, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rhoon op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Albrandswaard en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Rhoon

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rhoon.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rhoon

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rhoon

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Rhoon.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rhoon liggen rond de €1025,00 – €2050,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rhoon (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€770 – €805
20 m2€825 – €1250€1025 – €1550
40 m2€2250 – €2900€2600 – €3375
60 – 65 m2€3825 – €4375€4100 – €4775
90 m2 +€5200 – €5725€5650 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: meerdere soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok check je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rhoon? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Hoek van Holland, Rotterdam-Albrandswaard en Heerjansdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Albrandswaard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.albrandswaard.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Rhoon?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rhoon, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3160, 3161, 3162.

Plaats een reactie