Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Well vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Well? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bekijk je veel info over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Well!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-well-5855

Vloerverwarming laten leggen in Well

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met een professional is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, tapijt, linoleum, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Well eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Well

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bieden we praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Well.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Well

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Well

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Well.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Well kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Well (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€765 – €805
25 m2€875 – €1325€950 – €1450
40 – 50 m2€2200 – €2800€2550 – €3375
65 m2€3800 – €4475€4100 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5750€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Well? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Siebengewald, Well en Afferden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bergen Limburg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Well?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Well, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5854, 5855.

Plaats een reactie