Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wellerlooi vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wellerlooi? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wellerlooi!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-wellerlooi-5856

Vloerverwarming laten leggen in Wellerlooi

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In die situatie weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, vinyl, parket, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wellerlooi zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Wellerlooi

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wellerlooi.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wellerlooi

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wellerlooi

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wellerlooi.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wellerlooi variëren tussen de €1075,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wellerlooi (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€765 – €805
20 m2€850 – €1350€1075 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2850€2600 – €3400
60 m2€3850 – €4475€4075 – €4825
80 m2 +€5175 – €5700€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wellerlooi? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Well, Wanssum en Bergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bergen Limburg is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wellerlooi?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 m2 tot zo’n €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het type systeem (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wellerlooi, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5856.

Plaats een reactie