Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Afferden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Afferden? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Afferden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-afferden-5851

Vloerverwarming laten leggen in Afferden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, parket, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Afferden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Afferden

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Afferden.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Afferden

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Afferden

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Afferden.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Afferden liggen op gemiddeld €1250,00 – €2300,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Afferden (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€755 – €785
20 – 25 m2€875 – €1300€1150 – €1625
40 – 45 m2€2225 – €2800€2700 – €3300
65 m2€3850 – €4375€4175 – €4875
85 m2 +€5150 – €5675€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: diverse constructies werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Afferden? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sint Anthonis, Siebengewald en Stevensbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergen Limburg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Afferden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.300 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort product (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Afferden, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5851.

Plaats een reactie