Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Siebengewald vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Siebengewald? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal delen we nuttige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Siebengewald!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-siebengewald-5853

Vloerverwarming laten leggen in Siebengewald

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, keuken. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, PVC, tapijt, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Siebengewald alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Bergen Limburg en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Siebengewald

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets lees je meer info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Siebengewald.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, WTH, Warmup, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Siebengewald

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Siebengewald

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Siebengewald.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Siebengewald liggen tussen de €1175,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Siebengewald (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€760 – €805
25 m2€900 – €1350€1150 – €1450
40 m2€2275 – €2850€2575 – €3325
60 m2€3775 – €4450€4025 – €4825
90 m2 +€5100 – €5725€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Let op: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna tref je samengevat de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Siebengewald? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ledeacker, Bergen en Sint Anthonis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Bergen Limburg bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Siebengewald?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10-15 m2 tot zeker €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Siebengewald, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5853.

Plaats een reactie